P.G.A.

PROGRAMACIÓ GENERAL ANUAL

1. INTRODUCCIÓ.

La Programació General Anual és un document que planifica tots els aspectes del curs escolar d’un centre educatiu. Planificació con a exercici de previsió i anticipació amb la intenció de desenvolupar totes les activitats i accions de manera coordinada, estimulant el treball en equip i informant a tots els membres de la comunitat educativa. Redueix la improvisació i facilita una gestió ordenada i amb criteris predeterminats. La planificació està lligada sense dubte a la qualitat educativa.

La Programació General Anual també és un document d’autonomia del centre. Reflexa la nostra llibertat per tal d’organitzar-nos d’una manera determinada en terrenys tan diversos com les activitats complementàries, ordenació acadèmica, organització general del centre, etc. En este sentit, és aprovada per la Junta Directiva de la Societat Musical a la que pertany el Centre Professional de música i pel Claustre de professors.

El seu contingut està regulat pels Decrets i Resolucions de funcionament deixant un marge d’actuació al centre educatiu. La P.G.A també és un document de participació perquè, quan s’elabora, reflexa les aportacions de tots. També promou esta participació en la seua aplicació i avaluació. Augmenta la cultura de centre i la identificació amb el projecte educatiu. És un instrument efectiu d’avaluació que ens permet corregir algunes actuacions millorables del curs anterior. La seua avaluació ha de ser continua, global i integral, realitzada a més a més per tots els sectors i els diferents òrgans de govern i coordinació.

2. CONCLUSIONS DE LES AVALUACIONS REALITZADES DEL CURS 18/19.

12. INFORMACIÓ ADMINISTRATIVA.


Els òrgans de govern i de coordinació didàctica del Centre Professional de Música “Lira Almusafense” de Almussafes, han realitzat una àmplia avaluació formativa que s’ha desenvolupat durant tot el curs passat sobre l’aplicació de la PGA i el funcionament integral del centre. En este mateix sentit, la Memòria Final d’Avaluació va ser una molt important també d’avaluació. Enguany hem seguit omplint el Informe d’Avaluació de l’aula i el Document d’Autoavaluació del Centre. Ambdós ens han donat una valuosa informació per a millorar.

Estes millores estan replegades en esta PGA per al curs 2019/2020 que pretén consolidar els punts forts del centre i millorar els febles. A continuació resumim les dades més importants d’estes avaluacions i les valoracions que realitza l’equip directiu:

2.1. CONCLUSIONS DELS QÜESTIONARIS D’AVALUACIÓ D’AULA (MEMÒRIES DEL PROFESSORAT).

Després d’haver llegit i processat estadísticament totes les memòries, les conclusions més importants han estat les següents:

Avaluació de les activitats acadèmiques.

- Audicions

L’avaluació de les audicions enguany ha estat en general positiva. Sols hi ha un percentatge molt xicotet de punts a millorar i que en més del 90% dels casos la valoració del professorat ha estat molt positiva.

Les qüestions a millorar han estat les següents:

- Un professor es queixa de la dificultat per poder assajar amb el pianista acompanyant donada la càrrega d’audicions que tenia aquest, tot i que la voluntat del pianista acompanyant ha estat la millor, però la disponibilitat de temps ha estat escassa per la gran càrrega d’audicions en altres assignatures.

- Diversos professors manifesten que s’ha d’insistir en sensibilitzar a l’alumnat i a les famílies en el respecte als intèrprets que fan l’audició per part del públic: actituds com mantindre el silenci, respectar les entrades i eixides, estar present a tota l’audició, respectar el treball dels companys, etc.

- Alguns professors comenten que les audicions son massa llargues, que s’hauria de controlar el minutatge de les audicions i no fer excepcions. - Un professor manifesta que en l’audició de conjunts, els temps d’espera per al cor són massa llargs i això complica molt la logística per als alumnes més menuts.

- Avaluacions

- Continua havent una demanda per part d’alguns professors de que hi haja més intercanvi d’informació entre els tutors i els professors de llenguatge musical amb anterioritat a l’avaluació. Més que una millora, és una qüestió de voluntat per part de tots els implicats.

- Una professora creu que l’avaluació és l’únic moment on coincideix tot l’equip docent de l’alumne, i que independentment de que el tutor parle per separat amb els professors de les altres assignatures, creu que hauria d’haver més calma per poder parlar a l’avaluació dels casos complicats

- Avaluació de les activitats extraescolars.

En general, les activitats extraescolars ressenyades per cada professor en la memòria (intercanvis amb altres centres, cursets organitzats per a la semana cultural, visites a concerts, etc.) estan valorades molt positivament per tot el professorat. Els cursos per a l’alumnat han estat un èxit i són molt ben valorats pels nostres companys.

- Dia de portes obertes.

Enguany es posa en marxa del dia de portes obertes una reivindicació que el professorat va fer en les memòries de l’any passat, i és que fora la caporalia d’estudis la que ofertarà uns horaris tancats per a que l’alumne vinguera a fer la sessió amb el tutor, i no tingueren els tutors que cridar a cadascú. L’experiència ha funcionat molt bé, però s’ha produït descoordinacions perquè l’alumnat inscrit no tenia confirmació per e-mail de la inscripció i els horaris. Enguany es subsanarà aquesta deficiència. Per altra banda, la valoració del professorat és molt millor als cursos anteriors.

- Avaluació de la funció tutorial i del pla d’acció tutorial..

La valoració és en general molt positiva.

En general, les reflexions del claustre són sobre la freqüència de les sessions tutorials, sobre la comunicació amb els pares i la frustració que produeix en aquests quan el seu fill/a no va bé al seus estudis musicals. També insisteix per part de diversos professors en que el professor ha de ser sincer davant els pares amb les possibilitats reals de l’alumne.

- Avaluació dels recursos del centre.

En aquest apartat s’avaluen els recursos amb els quals conta cada professor per exercir la seua activitat docent i es demana es faça un llistat de les necessitats per al proper curs 19-20.

La valoració del professorat quasi sempre es negativa, tenim mancança de material, encara que la voluntat de la societat musical es de anar reposant i comprant per a¡estar al dia de les noves tecnologies (ordinadors i recursos informàtics) accés a la xarxa wifi i demandes d’instruments.

3. OBJECTIUS GENERALS DEL CURS 2019 - 2020

A continuació enumerem els objectius que pretenem millorar:

1. RESPECTE AL PROJECTE EDUCATIU.

1. Propiciar la qualitat dels aprenentatges per a que siguen significatius i vàlids en el context de la societat del coneixement.

2. Propiciar una educació musical de qualitat, individualitzada, en funció de l’interès de l’alumnat, sense perdre la perspectiva professional d’estos ensenyaments.

3. Adquirir les competències professionals que permeta a l’alumnat l’exercici professional de la música, i l’accés als ensenyaments superiors de música.

4. Incrementar el percentatge d’alumnat que finalitza els EE.PP. i que es presenta a les proves d’accés als ensenyaments superiors, per tal de donar sentit als ensenyaments professionals de música.

5. Centrar els nostres esforços sobre la millora dels resultats i rendiments de l’alumnat com l’element fonamental de la qualitat educativa..

6. Avançar en la implantació de les noves tecnologies i aplicar-les al funcionament global del centre i a la gestió de l’aula per part del professorat.

2. RESPECTE A LA PROGRAMACIÓ GENERAL ANUAL.

1. Actualitzar les programacions didàctiques.

2. Seguir millorant l’organització de les activitats extraescolars i la seua incardinació normalitzada en el funcionament de les classes lectives.

3. Seguir en la línia de millora dels processos de comunicació i coordinació entre el professorat a partir del funcionament dels departaments didàctics i la comissió de coordinació pedagògica.

4. Millorar en la difusió de les activitats que es realitzen al centre, tant internament, com a l’exterior.

5. Assegurar i reforçar el procés per a la integració ràpida i identificació amb el projecte dels nous membres de la comunitat educativa (professorat, alumnat, etc.).

6. Mantenir i millorar tots els procediments ordinaris del centre: avaluacions, matriculació, horaris generals, etc. Amb l’objectiu que la gran quantitat de projectes extraordinaris no alteren el funcionament natural i quotidià del conservatori.

7. Continuar la projecció externa i les relacions amb el major nombre d’institucions.

8. Millorar la convivència interna i les relacions entre els diferents sectors educatius.

9. Col·laborar en la Inspecció Educativa en tots els processos d’avaluació i millora

10. Seguir treballant en l’orientació acadèmica i professional, mitjançant les reunions d’orientació, i l’atenció a l’alumnat i les seues families.

4. ESTRUCTURA ORGANITZATIVA:

Responsables i Recursos Humans

A) EQUIP DIRECTIU

Directora: Manuela Noelia Puchalt Contreras

Caps d’estudis: Francisco Pérez Aguar

Secretaria: Jose Baixauli Sánchez

B) DEPARTAMENTS:

1. Vent-fusta:

Cap de departament: Almudena Calatayud Costa

Professors/es:

Josep Maria Alòs Aguado

Francisco Pérez Aguar

Francisco Nicola Cuenca

Francisco Jose de Domingo Muñoz

2. Vent-metall i percussió.

Cap de departament: Francisco Santos Valverde

Professors:

Antonio Peris Muñoz

Antonio Alòs Aguado

Jose Alepuz Albuixech

3. Corda.

Cap de departament: Jose Tarazona Sanz

Professors/es:

Jose Baixauli Sánchez

Mariano Alcàzar Gómez

Rafael Damián Martínez

4.Tecla.

Cap de departament: Josep Duart Garcia

Professors/es

Juan Mariano Alcàzar Gòmez

5. Llenguatge musical:

Cap de departament: Jose Baixauli Sánchez

Professors/es:

Ana Maria Lopez Santes

Francisco Pérez Aguar

Didiosdado Ferrando Duet

Manuela Puchalt Contreras

Rafael Damián Martínez

6. Composició

Cap de departament: Ana Maria Lopez Santes

Professors/es:

Josep Duart Garcia

Didier Ferrando Duet

C) PERSONAL D’ADMINISTRACIÓ I SERVEIS

1. Administratius: Scheherezade Benjumea Blasco

2. Personal de neteja: Maria Amalia Cabral Ribeiro

5. CALENDARI ESCOLAR DEL CURS 2019 - 2020.

Començament de Curs 16 de setembre de 2019

Acabament de curs 26 de juny de 2020

ELS PERÍODES DE VACANCES DEL CURS 2018/2019 SERAN ELS SEGÜENTS:


1. Vacances de Nadal: des del 23 de desembre de 2019 al 6 de gener de 2020, ambdós inclosos.


2. Vacances de Pasqüa: del 9 al 20 d’abril de 2020, ambdós inclosos.


DURANT AQUEST CURS ESCOLAR SERAN FESTIUS I NO LECTIUS ELS DIES SEGÜENTS:

9 d’octubre, Dia de la Comunitat Valenciana

1 de novembre, Festa de Tots Sants

6 de desembre, Dia de la Constitució

16, 17, 18, 19 i 20 de març, San Josep (per confirmar)

1 de maig, Festa del Treball

6. CALENDARI DE REUNIONS DELS ÓRGANS DE GOVERN.

6.1. CLAUSTRE DE PROFESSORS/ES:

Inici de curs 10 de setembre 2016 (16:00h)

1a Avaluació 12 de desembre (21:30h)

2a Avaluació 12 de març (21:30h)

3a Avaluació 18 juny (21:30h)

Final 4 juliol 2020 (12:00)

6.2. EQUIP DIRECTIU (HORARI D’ATENCIÓ).

L’equip directiu es reunirà quan el convoque la directora una vegada a la setmana.

L’horari d’atenció als membres de la comunitat educativa serà el següent:

Directora: Dimarts i Dimecres de 19.00 h a 20:30 h.

Cap d’Estudis acadèmic: Dilluns de 17.00 h a 19.00 h.

Secretari: Dijous de 12.00 h a 14.00 h.

7. CALENDARI DE REUNIONS DELS ÓRGANS DE COORDINACIÓ DIDÀCTICA.

7.1 COMISSIÓ DE COORDINACIÓ PEDAGÒGICA.

El calendari de reunions ordinàries serà: el tercer dimecres de cada mes.

7.2. DEPARTAMENTS DIDÀCTICS.

Les reunios mensuals seran l’últim dijous de cada mes.

Els caps de departament podran convocar més reunions de coordinació didàctica si o consideren oportú, en tot cas hauran de ser una mensual com estableix la Resolució de 28 de maig de 1998.

8. AVALUACIÓ DE L’ALUMNAT.

L’avaluació de l’alumnat es realitzarà seguint els termes expressats en l’article 14 del Decret 159/2007 i de l’article 15 del Decret 158/2007.8/2007.

8.1. SESSIONS D’AVALUACIÓ.

TRIMESTRALS:

1a AVALUACIÓ 9 AL 13 DE DESEMBRE.

2a AVALUACIÓ 2 AL 6 DE MARÇ

3a AVALUACIÓ I FINAL 8 AL 12 DE JUNY

.

ANTICIPADES: Alumnes de 5é i 6é: del 18 al 23 de maig de 2020

8.2. AMPLIACIONS DE MATRÍCULA.

Segons l’article 25 de l’Orde 28/2011 de 10 de maig, i l’article 15 i 15bis de l’Orde 49/2015 de 14 de maig, les ampliacions de matrícula queden regulades de la següent manera:

1. L’alumnat que tinga l’edat establida per a cursar, amb caràcter ordinari, les ensenyances elementals o professionals de Música, o bé una edat inferior, només podrà realitzar una única ampliació de matrícula. L’ampliació implicarà la matrícula en el curs que li corresponga a l’alumne o alumna, i simultàniament en el curs immediatament superior.

2. L’alumnat que, en un determinat moment, supere l’edat establida per a cursar les ensenyances elementals o professionals amb caràcter ordinari podrà realitzar més d’una ampliació de matrícula. Les ampliacions de matrícula no quedaran limitades únicament al curs immediatament superior, de manera que l’alumne o alumna podrà matricular-se en un o més cursos superiors simultàniament. Si, com a conseqüència de les ampliacions de matrícula i la superació dels cursos superiors de què consten les ampliacions de matrícula, l’alumne o alumna promociona fins a un curs que li permeta finalitzar les ensenyances amb l’edat establida amb caràcter ordinari, o bé amb una edat inferior, l’alumne o alumna es regirà segons el que disposa l’apartat anterior.

3. L’alumnat que curse ensenyances elementals o professionals de Música i que desitge matricular-se en més d’un curs simultàniament, haurà de complir els requisits següents:

a) Superar una prova específica que continga els continguts finals, de totes i cada una de les assignatures, sempre que no hagen sigut superades amb anterioritat del curs o cursos anteriors a aquell a què es desitja promocionar. La nota d’esta prova serà la que conste en l’avaluació final de la corresponent assignatura de l’expedient acadèmic de l’alumne.

b) Tindre una nota mitjana mínima de 7 punts en l’expedient acadèmic.

c) Disposar d’una nota mitjana mínima de nou punts en les assignatures d’instrument principal o veu ja superades.

d) Haver obtingut una qualificació mínima de 7 punts en totes i cada una de les assignatures ja superades en el curs objecte d’ampliació.

4. A proposta del tutor/a, per mitjà d’un informe d’avaluació individualitzat, i abans de la finalització de l’any natural de l’inici del curs acadèmic, l’alumnat o els seus representants legals, si és menor d’edat, podran sol·licitar l’ampliació de matrícula davant de l’òrgan competent del conservatori. Així mateix, serà preceptiu mantindre una reunió informativa amb l’alumnat, o amb els representants legals, si és menor d’edat, sobre les conseqüències acadèmiques que es deriven de fer efectiva l’ampliació de matrícula.

5. Després de la recepció de la sol·licitud en el centre, l’equip docent de l’alumne o alumna, coordinat pel tutor o tutora, emetrà un informe on farà una valoració de les capacitats de treball i progrés manifestades per l’alumne o alumna des del principi del curs, la seua as- sistència regular a totes les assignatures, la maduresa i el desenrotllament, segons la seua edat i curs, així com la responsabilitat d’este en les activitats de grup. L’equip docent entregarà a la direcció del centre l’informe, on constarà la firma de tot el professorat que forma part de l’equip docent de l’alumne o alumna, i certificarà si complix o no els objectius proposats i posseïx els coneixements necessaris per a promocionar al curs o cursos sol·licitats. Este informe és preceptiu per a poder dur a terme l’ampliació de matrícula.

6. Una vegada emès l’informe de l’equip docent, mantinguda la reunió amb l’alumne o alumna, o bé amb els seus representants legals, i comprovada la documentació, la direcció del centre emetrà un informe fent constar que el centre disposa de recursos per a atendre l’ampliació de la matrícula de l’alumne o alumna sense derivar en un increment de la plantilla del professorat.

7. Tota la documentació esmentada anteriorment serà remesa al Consell Escolar de gener de l’any en curs qui desestimarà o estimarà les sol·licituds presentades. Contra les resolucions dictades en els conservatoris, cabrà interposar un recurs d’alçada davant l’òrgan jeràrquic superior d’aquell que va dictar l’acte administratiu.

8.3 RENÚNCIA DE MATRÍCULA. La renúncia de matrícula l’hauran de sol·licitar aquells alumnes que vullguen interrompre els estudis una vegada començat el curs. Es podrà sol·licitar, abans de l’15 de març de l’any en curs.

8.4. CRITERIS DE RECUPERACIÓ D’ASSIGNATURES PENDENTS. Segons marca la normativa i el projecte educatiu del CPM, l’alumnat podrà passar de curs amb assignatures pendents (una als ensenyaments elementals i dos als ensenyaments professionals).

Els criteris de recuperació seran els següents:

a) El professors/es de les assignatures pendents decidiran, en qualsevol moment del curs, quan les superen, mitjançant l’aplicació de l’avaluació continua.

b) Els procediments d’avaluació seran els que cada professor tinga en les seues programacions didàctiques. Preferentment observació directa per a les assignatures instrumentals i proves per a les teòriques.

c) El professor ho reflectirà a les actes parcials i finals d’avaluació. També ho comunicarà al Cap d’estudis i aquest a la secretaria del centre.

d) Els caps d’estudis elaboraran un llistat actualitzat amb una relació detallada dels alumnes que han recuperat les assignatures.

8.5. CALENDARI DE RECUPERACIONS AL MES DE JULIOL. Els alumnes dels ensenyaments professionals amb assignatures no aprovades a les avaluacions de juny podran presentar-se a les proves extraordinàries que se celebraran al mes de juliol. Serà el professor/a de cada assignatura l’encarregat d’organitzar estes proves aplicant els criteris i procediments d’avaluació establerts en la seua programació i el projecte educatiu del centre. Data de les proves: 3 de juliol de 2019.

9. L’ACCIÓ TUTORIAL.

9.1. HORARIS DE TUTORIA.

Cada professor te mig hora de tutoria setmanal. Per a concertar cita prèvia amb ell i evitar esperes incesseraries, es demanarà la turoria mitjançant el apartat que hi ha a l’agenda que cada alumne te.

10. PROGRAMACIÓ CULTURAL.

Al finalitzar cada avaluació, es faran audicions de tot l’alumnat, havent una setmana d’aucions per a aquest efect.

Tambe es faran audicions d’aula quan el professorat ho crega convenient.

Abans de setmana santa, fem una setmana cultural, enguany serà la XII setmana cultural, on aprofitem per a realitzar cursos, conferències i tallers que al llarg de l’any no podem fer.

11. ELABORACIÓ I PRESENTACIÓ DE LES MEMÒRIES FINALS.

- Seguint els termes expressats en la Resolució de 5 de juliol de 2019, el centre redactarà una Memòria final d’avaluació que inclourà un apartat elaborat per l’equip directiu i un altre apartat on constaran els informes d’avaluació elaborats per cada professor/a de les assignatures que impartesca.

- Els informes d’avaluació d’aula seguiran el format aprovat pel claustre amb les modificacions que s’establesquen.

-Els informes d’avaluació d’aula es lliuraran Cap D’Estudis abans del 10 de juliol de 2020.

- El professorat elaborarà l’informe d’autoavaluació amb el format aprovat al claustre i el lliurarà a l’equip directiu abans del 10 de juliol de 2020.

-La memòria final es remetrà a la Direcció Territorial al llarg de la segona quinzena del mes de juliol de cada any natural, perquè l’estudie la Inspecció d’Educació.

12. INFORMACIÓ ADMINISTRATIVA.

HORARI DEL CENTRE.

El centre romandrà obert des de les 9.00h. fins les 21.30h.

L’horari de secretaria serà:

- Matí: Dimecres de 10.00h. fins les 14.00h.

- Vesprada: De dilluns a divendres de 18’00h. fins les 20’30h. V

13. PROVES D’ACCÉS I INGRÉS AL CENTRE PROFESSIONAL DE MUSICA.

La normativa vigent es el Decret 159/2007, l’Orde 28/2011 I l’Orde 49/2015,

13.1. SOL·LICITUD ALUMNAT MENOR DE L’EDAT ORDINÀRIA, ENSENYAMENTS ELEMENTALS I PROFESSIONALS.

Sol·licitud dirigida a la Direcció General d’Ordenació i Centres Docents, de l’1 de febrer al 30 d’abril de l’any natural de realització de les proves d’accés. Segons l’article 7.1 de l’Orde 28/2011 (annex II).

13.2. PROVES D’INGRÉS A PRIMER I DIFERENT CURS DELS ENSENYAMENTS ELEMENTALS. (PER A L’ALUMNAT AMB EDAT IDÒNIA I MAJOR O MENOR).

Les proves d’ingrés als ensenyaments elemental regulades en l’article 7, 8 i 9 del Decret 159/2007, l’Orde 28/

13.3. PROVES D’ACCÉS A PRIMER I DIFERENT CURS DELS ENSENYAMENTS PROFESSIONALS. CONVOCATÒRIES DE JUNY I SETEMBRE.

Les proves d’accés als ensenyaments professionals estan regulades en els articles 9, 10, 11 i 12 del Decret 158/2007, l’Orde 28/2011.

14. TERMINIS PER A LA MATRICULACIÓ EN EL CENTRE.

14.1 TERMINI DE LA MATRÍCULA GENERAL DEL CENTRE EN JUNY- JULIOL

De 1 fins al 17 de juliol de 2020 per al nous alumnes.

Els alumnes matriculats al centre, es fara matricula automàtica

14.2 TERMINI MATRÍCULA DE L’ALUMNAT D’ENSENYAMENTS PROFESSIONALS QUE PARTICIPA EN LA CONVOCATÒRIA EXTRAORDINÀRIA DE JULIOL: -

De 7 fins al 17 de juliol.

14.3. TERMINIS DE MATRÍCULA GENERAL DEL CENTRE EN SETEMBRE.

De 1 fins a 11 de setembre

15. ORIENTACIÓ ACADÈMICA I PROFESSIONAL.

La directora Manuela Puchalt, serà l’encarregada de l’orientació acadèmica i professional i de portar endavant accions amb un propòsit principal: aportar informació i intentar resoldre els problemes que puguen sorgir en este sentit. Horari d’atenció: de l’orientador: Demanar cita

Objectius: - Coneixement del currículum i titulacions.

- Decisions importants al llarg del procés d’ensenyament-aprenentatge per etapes.

- Proves d’accés, opcions formatives.

- Formes de mitigar la càrrega lectiva: convalidacions i batxillerat musical.

- Modalitats de batxiller i la PAU (Prova d’Accés a la Universitat).

- On interessa estudiar en el futur: centres d’educació superior.

- Futures opcions professionals i demanda de perfils específics.

- Opcions de continuïtat: connexions amb societats musicals, acadèmies privades, altres entitats.

El orientador sempre treballarà de manera coordinada amb el tutor de l’alumne.